Senaste tiden har det cirkulerat en hel del elakheter på Facebook och då menar jag inte oliktänkande människor utan elaksinnade människor och säkert robotar som försöker göra livet surt för oss – och våra Facebookvänner. Så det känns nu passade att ge en liten information och rekommendation om hur du säkrar upp ditt konto. Och snälla – gör det!!

Problemet är att någon elak kan kommit över ditt konto och är inloggad helt utan din vetskap. Inloggad och kan alltså göra lite vad som. Så det vi ska göra är att se till att alla blir utloggade och vi ska byta lösenordet. Detta kräver att du vet ditt lösenord. Vet du inte det så kan det vara en bra grej att fixa först.

Steg 1. Logga in och välj Inställningar och sedan Sekretess och inloggning:

Facebook säkerhet

Steg 2. Släng ut alla inloggade enheter. Förhoppningsvis och troligen känner du igen din iPad, iPhone, Macbook osv. Men jag hade t.ex. en inloggning i Göteborg som jag inte kände igen:

Steg 3. Klicka på Visa fler för att få upp hela listan och även för att få upp nästa funktion Logga ut från alla sessioner:

Klicka och bekräfta.

Nu är alla utloggade utom du. Men det är ju en klen tröst om någon känner till ditt lösenord.

Steg 4: Du måste nu även byta lösenord:

Vi är ju sämst på att komma ihåg våra lösenord men försök ändå att ta något svårt och något som du inte använder annars. Avsluta gärna med några utropstecken eller liknande.

Klart.

Detta bör du göra redan idag. Och det är nog inte fel att göra det lite då och då. Kolla vilka enheter man är inloggad på, släng ut dom och byt lösen.

Tack för idag!