Windows 10

Stoppa Windows 10 uppdateringen

Windows 10 har funnits ett tag nu och Microsoft vill att alla ska uppdatera till det nya operativsystemet. Och visst, det tycker jag med att man ska göra. Man vill ju ha ”det senaste” 🙂

Men att låta Windows uppdatera sig själv, ja det kan ha sina risker. T.ex. kan Windows verkligen vara helt säker på att alla de program man har installerade verkligen kommer att fungera med Windows 10? Jag vet med säkerhet att vissa cad/cam inte kommer att fungera om de inte är av senaste version. Så kör du med ”specialprogram” så finns det anledning att stänga av denna automatiska uppdatering. Ganska enkelt om man vet hur man gör.

Det kan vara så att Windows har kontrollerat din dator och kommit fram till att datorn inte är kompatibel och då kommer ingen uppdatering att göras. Om det är så att den kommer att uppdateras så finns det en ikon längst ner till höger vid klockan som ser ut som Windowsloggan.

Stäng av automatisk uppdatering:

1. Klicka på ikonen vid klockan.
2. I fönstret som kommer upp väljer du ”Ändra schemaläggning”.
3. Välj ”Avbryt schemalagt uppgradering”.
Klicka OK/Bekräfta.

Självklart tycker jag att alla ska uppdaterar till Windows 10. Men gör det manuellt efter att datorn setts över manuellt så det inte riskerar bli problem vid uppdateringen. En fet backup ska du så klart ta också innan (och varje dag för den delen…)

Texten ovan gäller om Windows skapat en schemaläggning. Om så inte är fallet så klickar man på loggan vid klockan och det ska finnas val att ”Avbryt reservation” och sedan bekräfta. Nyckeln är alltså att klicka på Windowsikonen vid klockan och sedan hitta ”Avbryt” i någon form och till slut bekräfta.